Hvad er SEO tekst? og hvordan laver man SEO tekster?

SEO tekster er tekst som i grunden er optimeret til at rangere højere på forskellige søgeord og fraser, altså er det som SEO antyder, en del af søgemaskineoptimering.

En SEO tekst er ikke en tekst der bare er proppet med søgeord og fraser, men en reel tekst der giver både dine brugere og søgemaskiner værdi.

Synonymer: SEO tekst, søgemaskineoptimeret tekst, søgemaskine tekst, SEO artikel, tekst seo, tekster seo, seo tekster, linkbuilding tekst
hvad er en seo tekst

I denne artikel vil vi gennemgå hvad SEO tekster og linkbuilding tekster er, hvad prisen kan være, samt give en guide til at lave SEO tekster.

For at man kan lave en SEO tekst kræver det først og fremmest at man ved eksakt hvilke søgeord der skal bruges. Man finder frem til de helt rigtige søgeord ved at lave en såkaldt søgeordsoptimering/søgeordsanalyse. Laver man ikke dette risikerer man at den tekst man har fået lavet, ikke rammer de helt rigtige brugere. Og dermed heller ikke fanger så mange brugere på søgemaskiner som Google.

Når søgeordsanalysen er færdig kan man sætte sig ned og udvælge de fokusord som SEO teksten skal indeholde, for derefter at få tekstforfatteren til at skrive en tekst med disse ord. Det er dog vigtigt at tekstforfatteren har forstand på det at lave en SEO tekst, da det ikke er helt så simpelt som bare at skrive en tekst med nogle søgeord implementeret. Tekster skal jo også være brugervenlige og sælge det produkt eller den ydelse man gerne vil sælge, hvilket betyder den skal være konverterende også.

SEO tekster er tekster, der er optimeret til at rangere højt i søgemaskiner som Google. Man kan bruge SEO tekster til at øge synligheden og trafikken til ens hjemmeside, hvilket kan resultere i flere potentielle kunder og øget omsætning. Det er godt at bruge SEO tekster, fordi det hjælper med at nå det rigtige publikum og forbedre ens online tilstedeværelse.

Guide til at lave SEO tekster

Hvis du selv gerne vil prøve at lave SEO tekster til din hjemmeside og din linkbuilding. Så kommer her en ud af mange metoder til at lave SEO tekst og linkbuilding tekst.

Ranking analyse også af konkurrenterne

For at du ved hvilke søgeord du er synlig på, samt hvilke søgeord dine konkurrenter er synlig på, skal du lave en såkaldt ranking analyse. Den går ud på at finde ud af hvilke søgeord og fraser du er synlig på men endnu bedre, hvilke søgeord dine konkurrenter er synlig på. På den måde så kan du få ideer til ord og områder som din hjemmeside også skal skrive om.

Søgeordsanalyse

Når du ved hvilke placeringer du har, så ved du også hvor du skal fokusere. Det er så her du udvælger de ord som du gerne vil have fokus på. Og foretager så en søgeordsanalyse på hvert af de ord. En søgeordsanalyse er god fordi du så får både indsigt i andre relaterede ord, men også deres søgninger om måneden, hvor svært og brugt ordet er (konkurrencen på ordet) og meget mere. Så kan du ud fra det lave en eller flere tekster som har lige netop det fokus du finder frem til der.

Optimer titel og meta-beskrivelse

Når du laver en titel og metabeskrivelse er det vigtigt at lige netop dit største fokusord for den pågældende tekst, står først i fx titlen. Titlen er den overskrift som både vises i browseren, men også vises som overskrift på resultatet ude hos Google. Det er derfor et af dine vigtigste titler.

Meta beskrivelsen har ikke nogen betydning for rangering hos søgemaskinerne, men hvis du udformer den korrekt, så vil det være den Google viser som beskrivelse under titlen i deres resultater. Derfor skal den både indeholde ordene, og være sælgende

Bruger søgeord og fraser naturligt i din tekst

At lave SEO tekster er ikke bare at lave en tekst hvor du smider dine søgeord og fraser ind i. Det er en godt formuleret tekst, som giver noget til dine brugere, men samtidig har fokus på de søgeord og fraser som du gerne vil være synlig på. Derfor skal du undgå at overbruge søgeord og fraser, i en sådan grad at du bliver straffet for det. Straffen er nemlig lavere placeringer.

Skriv engagerende og værdifuldt indhold

Brug din ekspertise, og skriv indhold som er informativt, unikt og relevant for dine læsere. Giv samtidig også noget, det vil sige tips, eller værdifuld viden som de gerne vil dele. Det skaber nemlig links til din hjemmeside, uden du selv behøver gøre mere.

Opret interne links

Når du har skrevet SEO teksten, og oprettet den side hvor teksten er på. Så skal du i gang med at fortælle dine brugere om lige netop den side. Det gør man med interne links. Ja så kan du sige at jamen den linkes til via menuen, og ja det er da også godt, men interne links er links fra andre indlæg eller sider via det indhold som er på de sider. Findes der ikke andre sider, så gå i gang med at lede efter sider på din hjemmeside som er relevante for det indhold du lige har skrevet. Interne links er både med til at skabe fokus for Google, men det er også med til at fortælle google om vigtigheden af lige netop den sides indhold.

FAQ om SEO tekster

Hvad er en SEO tekst?

En SEO tekst er en websidetekst, der er specifikt optimeret til at blive fundet af søgemaskiner som Google. Formålet med en SEO tekst er at bidrage til at forbedre en virksomheds rangering i søgeresultaterne på relevante søgeord og søgefraser. En god SEO tekst indeholder nøgleord og sætninger, som potentielle kunder ofte bruger, når de søger efter produkter eller tjenester inden for din virksomheds niche.

Hvad er en linkbuilding tekst?

En linkbuilding tekst er en tekst, der er skrevet med det formål at generere kvalitetslinks til din hjemmeside. Kvalitetslinks er eksterne links, der peger tilbage på din hjemmeside. Disse links signalerer søgemaskinerne, at din hjemmeside er værdifuld og troværdig, hvilket kan forbedre din placering i søgemaskinernes resultater. En god linkbuilding tekst skal være informativ og professionel, og den skal opfordre andre hjemmesider til at linke til din side.

kim tetzlaff

Om forfatteren

Se mere Kim Tetzlaff

Jeg har siden 1995 arbejdet med og haft stor fokus på Teknisk SEO og hastighed på hjemmesider. Jeg er programmør, nørd og stolt af det. Jeg bygger hjemmesider, hastighedsoptimere, ser på det SEO tekniske og det er mere end 25 års erfaring der ligger bag – Du er i gode hænder når jeg laver noget for dig 🙂

Skriv en kommentar

Kategorier og tags på dette indlæg

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse