Størst erfaring i DK, 25 år med hastighedsoptimering
Er din hjemmeside også for langsom? Hurtigere hjemmeside fra 695,- ex moms

Hvad er html cache?

hvad er html cache

HTML cache er kort sagt at man på serverniveau, generere en statisk fil ud fra den dynamiske side lige inden den sendes ud til browseren, sådan at hele html koden gemmes som en helt almindelig html fil, ligesom man gjorde det i gamle dage når man lavede hjemmesider som ikke var dynamiske.

Hvorfor er HTML cache godt?

HTML cache er godt fordi det gør at siders loadtid og TTFB (Time To First Byte) bliver meget lavere, og browseren derfor begynder sin rendering betydeligt hurtigere. Det opper også hele serverens performance, fordi serveren langt hurtigere er færdig med at behandle siden, og det betyder at hjemmesiden/serveren kan håndterer flere brugere på samme tid.

Et eksempel på hvad html cache gør:

uden HTML cache, ville kim-tetzlaff.dk have en TTFB på ca 530ms, mens den med HTML cache har en TTFB på ca 180ms. Selv hvis du har en side hvis TTFB uden HTML cache på som loader på 7000ms, vil den med html cache komme ned under de 200ms.

Hvad gør HTML cache dårligt?

Der er ikke meget der gør HTML cache dårligt, dog er der et punkt som gør det dårligt. Nemlig at folk tror at hvis man har en høj TTFB fx de før nævnte 7000ms, så skal man bare smide HTML cache på siden for at løse netop det. Det er en stor fejl, for har man en høj TTFB, har man også større problemer med hjemmesiden som bør blive løst.

Hvordan fungerer HTML cache?

HTML cache fungerer sådan at når en bruger besøger siden, gemmes html svaret i en statisk fil på serveren. Næste gang en bruger så besøger den selv samme side, så tager serveren fat i den statiske fil frem for at gå gennem CMS, Database og meget mere for at sende HTML svaret til browseren.

kim tetzlaff

Om forfatteren

Se mere Kim Tetzlaff

Jeg har siden 1995 arbejdet med og haft stor fokus på Teknisk SEO og hastighed på hjemmesider. Jeg er programmør, nørd og stolt af det. Jeg bygger hjemmesider, hastighedsoptimere, ser på det SEO tekniske og det er mere end 25 års erfaring der ligger bag – Du er i gode hænder når jeg laver noget for dig 🙂

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse

hvad er en besoegende

Hvad er en besøgende?

Synonymer: besøgende, besøg, visitors Et besøg eller en besøgende er det antal der angiver hvor mange mennesker eller personer som besøger et website. Besøgende er ikke det samme som unikke besøgende, hvilket også vil sige at besøger du en hjemmeside … Læs mere

langsom wordpress

Langsom WordPress

Min hjemmeside er langsom? Langsomme wordpress hjemmesider findes der mange af, og grunden er typisk alle de plugins man installerer, samt det tema man benytter sig af. De er alt for tit programmeret dårligt og med den eneste tanke at … Læs mere

Skriv en kommentar

Kim Tetzlaff ApS - Hastighed, SEO og Teknisk optimering

Målet er kvalitet

Det er mit mål at levere kvalitetsløsninger med høj fokus på hastighed og teknisk seo. Uanset om der er tale om små eller store løsninger, vil fokus altid være på hastighed og teknisk seo.