Black Hat SEO, Hvad er Black Hat SEO? og hvorfor det er dårligt for din hjemmeside

Black hat SEO, er det at søgeoptimerer sin hjemmeside på en uetisk måde, så hjemmesiden får en højere placering på søgemaskinerne.
Synonymer: ulovlig Google optimering, black hat, Black Hat SEO, søgemaskineoptimering på den dårlige måde
hvad er black hat seo

En udbredt metode til Black hat seo i 90’erne start 20’erne

Der findes rigtig mange metoder til at udfører Black Hat SEO, og den som rigtig mange brugte i sin tid, er at skjule tekster, links søgeord på sin hjemmeside, via CSS eller html. Så brugerne på hjemmesiden ikke kan se det, men søgemaskinerne godt kan se det.

Black Hat SEO test på egen krop

Jeg startede en test af ovenstående metode, i maj 2006. For at se hvor langt man egentlig kunne gå. Resultatet viste sig ved at KTJ-Media.dks hjemmeside blev fjernet fra Google. Derfor kan vi ikke anbefale denne metode. Dog er der lovlige måder at skjule indholdet på, hvor Google ikke har noget imod det. Fx hvis man vil lave dropdownmenuer, eller andre måder at vise indhold over for brugeren. Men det man hele tiden skal have i tankerne når man skjuler indhold, er at Google skal kunne se det samme som det dine brugere kan se, hverken mere eller mindre.

Black hat seo virker

At udfører Black Hat SEO, virker fint på den korte bane, og man kan få rigtig gode placeringer på Google. Men man skal være klar over at man som hjemmesideejer, samtidig kan blive udsat for en større trussel, nemlig at ens hjemmeside bliver fjernet fra Googles indeks.

Andre Black Hat SEO metoder

 • Overdreven brug af søgeord
  Eksempelvis sider hvor der kun er lister med søgeord eller overdreven brug af relevante og ikke relevante søgeord i sine tekster.
 • Doorway Pages
  Sider som brugeren aldrig ser, og som kun er til for at få flere sider på sin hjemmeside samt få højere placering i søgemaskinerne. Typisk er disse søgemaskineoptimeret, til bestemte søgeord og søgesætninger.
 • Dublikerede sider
  Hjemmesider som er kopieret over på et andet domæne
 • Ekstremt små skrifttyper
  Det at man bruger så små skrifttyper at brugeren ikke vil kunne læse det alligevel, stort set det samme som at skjule teksterne for brugerne.
 • Cloaking
  Som beskrevet tidligere, det at man præsentere en type indhold for brugeren og noget andet for søgemaskinerne.
 • Ikke relevante søgeord
  Brugen af ikke relevante søgeord, kan også blive set som søgemaskinespam.

Ovenstående er bare nogle af de metoder som bruges og de kan ikke anbefales, da det øger risikoen for at hjemmesiden slet ikke er til at finde via søgemaskinerne. Men brug i stedet tiden på at søgeoptimere hjemmesiden på den rigtige måde.

kim tetzlaff

Om forfatteren

Se mere Kim Tetzlaff

Jeg har siden 1995 arbejdet med og haft stor fokus på Teknisk SEO og hastighed på hjemmesider. Jeg er programmør, nørd og stolt af det. Jeg bygger hjemmesider, hastighedsoptimere, ser på det SEO tekniske og det er mere end 25 års erfaring der ligger bag – Du er i gode hænder når jeg laver noget for dig 🙂

Skriv en kommentar

Kategorier og tags på dette indlæg

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse