Webudvikling, Hjemmeside udvikling & programmering

Webudvikling i wordpress, Drupal, eller måske endda custom udviklet hjemmeside, er ikke et problem for mig med mine 25 års erfaring. Jeg har programmeret og udviklet mange forskellige løsninger gennem tiden.

Jeg er hjemmeside programmør og udvikler i mange forskellige programmeringssprog, men mine primære er PHP, CSS, HTML, Javascript, jQuery, htaccess, mysql mf.

webudvikling

Hjemmeside udvikling & Webudvikling

Med mere end 25 år med webudvikling, kan jeg løse alle typer opgaver, også din. Hvad enten du har brug for at få udviklet til wordpress, eller hvis du gerne vil have udviklet en hjemmeside fra bunden og op med alle tilhørende funktioner. Så vil jeg kunne udvikle det for dig.

Det kan også være du bare vil have mig til at se på et plugin eller et modul med specifik funktionalitet. Uanset hvad, jeg er udvikler og har lavet alt så de små koderettelser og optimeringer til større CMS, Extranet og kommunikationssystemer.

Optimering af koden

Sidder du med flaskehalse som du ikke kan finde, eller andre problemer som skaber en langsom hjemmeside til tider, så vil jeg som hjemmeside udvikler med mere end to årtiers webudvikling og fokus på netop hurtig kode kunne lokalisere hvor fejlen er og udrydde den.

Ingen skal være tjent med lange svartider, servere der går ned eller belastninger af webløsningen som ikke bliver gjort noget ved.

Når jeg laver webudvikling

Så udvikler jeg altid med 3 specifikke regler, for at opretholde en god og stabil kode, hvad enten der er tale om PHP, javascript, css eller HTML.

  • Koden skal kunne afvikles så hurtigt som muligt
  • Den skal bygges søgemaskinevenligt, og med alle tekniske SEO standarder for netop den funktion der skal laves
  • Jeg fortæller dig som kunde, mine anbefalinger for lige netop det du ønsker udviklet

Det samme gør sig gældende hvis noget serverkode fx vHost, htaccess etc. Hvilket især er redirects og omskrivninger som også her helst skal foregå så hurtigt som muligt så det belaster serveren mindst muligt.

Performance er et af mine specialer, sammen med teknisk SEO. Så du kan være sikker på at det jeg laver altid performer bedst muligt på alle servertyper.

Webudvikler – Min baggrund som udvikler

. . . Siden 1995 . . .

Jeg startede webudvikling dengang der hverken fandtes uddannelser eller hvor man kunne Google sig til ret meget, Google fandtes ikke engang, hvilket betød at jeg måtte sætte mig ned og lave kode, og se hvad det gjorde, en form for trial and error metode. Jeg startede ud med det simple HTML og simpel CSS. og har arbejdet mig frem mod at lave ting både i XHTML, Flash, Javascript, ASP. Altså dynamiske flash løsninger og lidt mere komplekse hjemmesider. Det var mega fedt, med animationer og meget mere, som ikke bare var GIF.

Undervejs faldt min interesse på PHP og Mysql, PHP som var yderst simpelt på det tidspunkt, men for mit hoved, nemmere at arbejde med end ASP, da det mindede en del om det der hed ActionScript som jeg arbejde med i Flash. Så det var det sprog jeg brugte primært i alle mine projekter, i mit arbejde som webudvikler.

Lidt senere, begyndte jeg at udvikle mit eget CMS system, da der ikke fandtes noget på markedet som var godt nok, og levede op til de standarder jeg havde for hurtige hjemmeside som var teknisk stærke SEO vise. Jeg testede konstant Google og dens gråzoner og fandt frem til metoder til at få mine kunders hjemmesider til at rangere højere end deres konkurrenter, jeg lærte at bygge funktioner og dele af sitet som var meget søgemaskinevenlige, og tog højde for alle de dele som gjorde at man kunne rangere højt på Google.

Jeg så at mange begyndte at bruge WordPress som en normal hjemmeside, før var det bare en simpel blog, ikke et decideret CMS hvor man kunne bygge en firmaside på. Jeg fulgte med og begyndte selv at lave hjemmesider i wordpress. Webudvikling for mit vedkommende var ændret og fokus blev WordPress. Jeg kunne godt se at jeg som ene mand, ikke kunne følge med tiden og ikke kunne udvikle lige så hurtigt som WordPress på det tidspunkt udviklede sig. WordPress blev mere og mere SEO venligt, og man kunne nu lave ret mange ting i wordpress.

Siden da har mit primære fokus være WordPress og udvikling af wordpress, plugins, temaer og meget mere.

WordPress har ikke overtaget webudviklingen

Når jeg siger at WordPress ikke har overtaget webudviklingen for mit vedkommende, mener jeg at det er fordi, jeg stadig udvikler custom webløsninger. Jeg har blandt andet udviklet et bolig kommunikationssystem, som er til for at bestyrelse, beboere, viceværter og administrator kan kommunikerer internt. Det systen har jeg udviklet fra bunden og op, med alle tilhørende funktioner såsom SMS, Mail, Ticket system, dokument og fil system og meget mere.

Samtidig bliver jeg også ofte bedt om at udvikle custom funktioner til blandt andet wordpress og Drupal, så også der bliver jeg udfordret i webudvikling, hvilket er vildt lækkert. Men det gør også at det at lave en hjemmeside, ikke bare er at bygge en hjemmeside, for det er der mange der kan, men ret få kan udvikle en hjemmeside, med fokus på hastighed og SEO.

Hvad er webudvikling?

Webudvikling er det at man udvikler og programmerer elementer og internetløsninger. Webudvikling er ikke opsætning mm af hjemmesider, da der ikke er meget at udvikle der. Men det er det at man koder og programmere noget til nettet.

Hvad er et CMS?

Et CMS er et Conten Management System, og bruges til at lave indhold dynamisk på hjemmesider uden man selv er nød til at kunne kode. Ofte siger man at et CMS er det samme som en firmahjemmeside, men det er langt fra korrekt. Egentlig bruges et CMS bare til at holde styr på indhold, hvorfor WordPress, Drupal mf er det man kalder et CMS.

Hvad laver en webudvikler?

En Webudvikler udvikler avancerede dynamiske internetløsninger, med billeder, grafik, ikoner, html, CSS, javascript og anden kode. Ofte indbefatter det også databaseudvikling og design, for at dynamikken kan spille ind. Webudvikleren udvikler webbaserede løsninger fra start til slut.