Hastighedsekspert med mere end 25 års erfaring
Er din hjemmeside også for langsom? Hurtigere hjemmeside fra 695,- ex moms

Hacket wordpress løsning

er din wordpress hacket - og hvad skal du gøre

Hjælp, jeg er blevet hacket! En hacket wordpress hjemmeside er vildt irriterende og kan i sidste ende gøre at data som ikke skal ud til offentligheden kommer frem. Der er masser man kan gøre for at undgå at blive hacket, men der er også meget man kan gøre når skaden er sket.

Er din wordpress hjemmeside hacket?

WordPress er et af de mest brugte systemer i verden, og derfor er det naturligt at hackere konstant prøver at komme ind i dette system. Måske du har prøvet det før, eller også er du bare i tvivl om din side er sikker nok til at ligge på nettet.

Du skal ikke være bekymret, hvad enten du er hacket eller endnu ikke er blevet det, er der altid noget man kan gøre. Både for at fjerne det spam og de huller en hacker typisk laver i din wordpress når de er kommet ind. Men også for at sikre hjemmesiden så den i fremtiden er betydeligt sværere at hacke sig ind i.

hacked website

Hvordan angriber en hacker WordPress?

Ofte angriber en hacker hjemmesiden via det man kalder en BOT, det er ikke ret ofte at der sidder en person og har fokus på lige din hjemmeside. De skanner mange hjemmesider for plugins og temaer som de ved har huller af den ene eller den anden art, for så at udnytte det hul ved at smide kode ind på siden, oprette brugere mm.

Hvorfor hacker mennesker hjemmesider?

Det er svært at vide hvorfor man bliver hacket, men i langt de fleste tilfælde, er det for at hackeren kan tjene penge. Det kan enten være ved at præsenterer en reklame kun for mobilbrugere, det kan også være at omdirigere brugeren til en reklameside. Og yderligere kan det også være for at benytte sig af den indbyggede mail. Alt sammen ligge i enden som jeg vil betegne som drengestreger, men stadig skadeligt for din hjemmeside.

Hvordan beskyttes WordPress imod hackere?

Der er mange metoder til at beskytte en wordpress hjemmeside, eller bare en hjemmeside generelt. Blandt andet at have stærkere koder, opdatering, backup, sikkerhedsplugins, firewalls mm.

Kan min hjemmeside reddes?

Ja, alle hjemmesider kan reddes. Det kræver selvfølgelig noget oprydningsarbejde, samt at finde de eventuelle huller som der er på hjemmesiden, hvor hackeren er kommet ind. Men ofte kan det redes og blive sig selv igen.

Er det ikke dyrt, at få renset?

Hmm, alt er jo relativt. Nogen gange koster det 1000kr ex moms, andre gange kan det godt koste betydeligt mere. Det kommer an på hvor stor skaden er, og hvor mange huller der skal lukkes.

Identificer

Vi starter ud med at identificere og konstaterer at siden er blevet hacket. Dette gør vi gennem både manuel og digital gennemgang af hjemmesiden. Her vil vi også få et snus om hvor der er huller.

Find huller

Vi afsøger alle filer som ligger på serveren, samt data for at finde yderligere huller og indgange for hackeren. Det gælder også filer som ligger uden for det websystem som du måtte bruge.

Fjern og luk

Via manuelle og digitale værktøjer vil vi fjerne hvert et hul og hver en fil som er inficeret. Filer som er nødvendige for hjemmesiden vil blive renset for kode som ikke bør være der.[/vc_column_text]

Opdater og backup

Vi tager backup før og efter rensning og opdaterer wordpress, plugins og tema til nyeste version. Dette er en yderst manuel handling for at sikre at der ikke er noget online, der kan ændre på disse opdateringer når det bliver opdateret.