Redirect wordpress – Ultimativ guide til wordpress redirects

Når man skal lave redirect i wordpress, er der flere metoder og lige så mange plugins man kan installerer. Du vil lære hvordan man gør det via programmering og du vil få noget at vide om de forskellige plugins.
Dette indlæg er en del af en større samling af guides til omdirigering / redirect 301. Du finder links nedenfor til de andre indlæg om emnet.
wordpress redirect plugin kode

Ultimativ guide til danske redirects
Dette indlæg er en del af en større samling af tips og viden om redirect

Redirects i wordpress er det lige så nemt at omdirigerer som det er i alle mulige andre systemer. Du kan omdirigere både via htaccess, php redirect, wordpress kode eller installerer plugins til formålet. Uanset hvad, du skal have en strategi for dine redirects i wordpress, så du ikke ender ud i mange forskellige løsninger.

Alt for mange laver wordpress redirects via mange veje, hvilket i sidste ende, gør at man ikke rigtig kan holde styr på dem. Det kan resultere i fejl i form af at når du opretter en side, så omdirigeres de, fordi der er oprettet en redirect et eller andet sted i systemet.

Redirect wordpress – Omdirigerer wordpress korrekt?

Ved du om din hjemmeside omdirigerer korrekt? og ved du om der omdirigeres direkte til den nye url eller gennem flere omdirigeringskæder? det kan du herunder finde ud af. Udfyld med den url du vil teste, og du får svaret.

Hvilken wordpress redirect metode er bedst?

Det er egentlig en svær en at svare på, da det kommer an på dig (er du programmør, designer, normal hjemmeside ejer) og din hjemmeside. Men skal jeg tage mine briller på som ser hastighedsoptimering, så er der forskel på hvilken redirect løsning du vælger at bruge. Jeg vil prøve at beskrive det herunder.

htaccess redirect i wordpress

redirect med htaccess i wordpress er det samme som med alle andre hjemmesider. I forhold til redirect via plugins og WordPress 404 siden, så er denne løsning faktisk den hurtigste af dem alle, hvis man kigger på selve omdirigeringens hastighed. Dette er fordi htaccess læses før wordpress læses, derfor snakker vi millisekunder for en redirect, men redirect via wordpress, godt kan tage sekunder alt efter hvor mange redirects der er i kæden.

PHP redirect

Det giver nogle fordele at du kan PHP og at du ved hvordan du kan lave PHP redirects som bruges tidligere i forløbet med indlæsningen af WordPress hjemmesiden. Men du spare kun lidt på hastigheden hvis du laver det gennem PHP og custom functions. Dette er fordi når du arbejder med PHP i wordpress, så skal du stadig holde dig lidt til hvordan wordpress arbejder. Men den er dog hurtigere end at bruge wp_redirect funktionen.

wp_redirect

wp_redirect funktionen, som wordpress har, er det næste step. Det betyder at der også bliver sat andre headere som kan være gode. og du kan på forskellige måder logge i wordpress hvilke redirects der sker, og hvor ofte. Dette kræver dog ekstra programmering af et plugin eller udvidelse af dit tema, så du kan se lige netop det. Men i hvert fald det er funktionen som WordPress bruger til at lave omdirigeringer.

Link: https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_redirect/

Redirect Plugin wordpress

Brugen af et wordpress redirect plugin, er ofte betydeligt nemmere for dig som administrator på din wordpress hjemmeside. Men det er ggså den som er den langsomste for din hjemmeside. Ikke nok med at et plugin belaster hele tiden, heldigvis typisk kun ved 404 kald. Men det kommer an på pluginet.

Men ud over det, så skal den jo også holde styr på alle de redirects som du opretter og laver, og som pluginet opretter og laver. Dette gør et plugin til wordpress redirect typisk via wordpress databasen. Det betyder at når en bruger lander på en 404 side, så skal pluginet lige læse i databasen, findes der ikke en redirect, så vil den vise 404 siden i stedet for. Nogle plugins laver også en søgning i databasen efter sider som ligner den efterspurgte side, og wordpress redirecter så automatisk til den side den finder.

Det er selvfølgelig smart. Men hastighedsmæssigt er det den langsomste.

Redirect plugins til wordpress

Der findes som sagt et hav af plugins til wordpress som kan lave en omdirigering. bare skriv redirect under plugins -> tilføj plugin, så kommer der noget nær 1000 plugins frem som har noget med redirect at gøre.

redirect plugins wordpress

Men hvilket redirect plugin skal du vælge når nu der er så mange?

Jo altså først skal du lige tænke dig om, måske du allerede har et plugin som kan omdirigere, og som måske endda allerede omdirigere automatisk hvis du fx ændre et indlæg eller sides permalink/url? her tænker jeg fx på SEO plugins som: WordPress SEO, Rank Math, All in one SEO etc. Disse plugins har nemlig også muligheden for at lave omdirigeringer.

Herunder vil jeg se lidt på forskellige wordpress redirect plugins, nogle kan selvfølgelig mere end andre, men jeg har også min favorit.

Redirection – Over 2 millioner downloads

link: https://da.wordpress.org/plugins/redirection/

Redirection er en af de mest populære redirect-plugins til WordPress. Det giver dig mulighed for at oprette og administrere omdirigeringer fra et simpelt og brugervenligt kontrolpanel. Du kan hurtigt oprette 301- og 302-omdirigeringer, tilføje nye regler, rette eksisterende omdirigeringer og endda spore, hvilke omdirigeringer der aktuelt anvendes. Med dette plugin kan du nemt styre og opdatere dine omdirigeringer og dermed sikre, at dine besøgende altid lander de rigtige steder.

Dette er et af de plugins jeg ville vælge, hvis jeg skulle vælge et redirect plugin til min hjemmeside.


Simple 301 Redirects – Mere end 300.000 downloads

link: https://da.wordpress.org/plugins/simple-301-redirects/

Simple 301 Redirects giver dig mulighed for at oprette ubegrænset antal 301-omdirigeringer. Pluginet er særligt godt for brugere, der ønsker at omdirigere en stor mængde gamle URL’er til nye. Det er nemt at bruge, da det kun kræver et par enkle indtastninger af gamle og nye URL-adresser. Det er et ideelt plugin til sider, der har gennemgået strukturelle ændringer, da det sikrer, at besøgende ikke støder på døde links


Safe Redirect Manager – Mere end 100.000 downloads

link: https://da.wordpress.org/plugins/safe-redirect-manager/

Safe Redirect Manager er et alsidigt plugin, der giver dig kontrol over dine omdirigeringer. Det giver mulighed for brugerdefinerede omdirigeringer inklusive wildcards, API-understøttelse og evnen til at omdirigere internt eller eksternt. Pluginet inkluderer også et simpelt søgefelt for at nemt finde eksisterende omdirigeringer. Safe Redirect Manager er et kraftfuldt værktøj til at omdirigere trafik effektivt og sikkert.


Redirectioner – Mere end 4000 downloads

link: https://da.wordpress.org/plugins/404-redirected/

Redirectioner er et forældet plugin, men ideen med det er at der aldrig er nogle 404 sider på din hjemmeside når dette plugin er installeret. Redirectioner vil nemlig gøre meget af arbejdet for dig, når man har opsat den til det. Det der rent praktisk sker er som jeg får 15år tilbage gav opskriften på, nemlig automatiske redirects. Som i alt sin enkelthed gør det at når en 404 side rammes, så laves der en søgning i database efter indlæg, sider, kategorier og tags som indeholder de ord som urlen er bygget op af. Finder den noget, så ud fra en score som angiver hvor godt det den har fundet passer, rangere den resultatet og redirecter til den url der passer bedst.

Skriv en kommentar

Kategorier og tags på dette indlæg

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse