Er din hjemmeside også for langsom? Hurtigere hjemmeside fra 695,- ex moms

Over folden / under folden

Hvorfor er det vigtigt at have med i tankerne?

Hvad menes der egentlig når man siger over og under folden? Hvad skal man være obs på når man er over folden og hvad skal man være obs på under folden. Det er det du i dagens korte tip får et lille indblik i herunder.

over under folden

Hvorfor lige over / under folden

Der tales meget i min verden om over og under folden og det gør der af den simple årsag at det har positiv indflydelse på hastigheden og renderingstiden, hvis man husker at tage højde for det mens man optimerer.

der er nemlig forskellige ting man skal tage højde for når man optimere det der er over folden og det samme når man taler under folden.

Hvad er over folden og under folden?

Over folden: er det der vises i browseren når du tilgår din hjemmeside. Det er det første du ser før du begynder at scrolle.

Under folden: er så at det du skal scrolle for at se i din browser

de typiske regler

der er tommelfingerregler som man lige kan følge når man optimerer sin hjemmeside.

Over folden skal hjemmesiden loade hurtigt, den må ikke visuelt ændre sig alt for meget.

 • Logo
 • fonte
 • grid
 • header
 • billeder
 • css som bruges på elementer over folden
 • mf.

er alt sammen noget som skal loades hurtigt over folden og som noget af det første. Meget skal inlines i html koden og skal preloades. Man må ikke lazyloade elementer over folden. En typisk regel er også, undgå slidere, store billeder, videoer mm over folden, da det skaber yderligere load af elementer som du faktisk ikke er sikker på at brugeren overhovedet gider se på.

Under folden er det fint at elementer loader senere, og gerne efter onload er skudt af.

 • Billeder
 • chats
 • eksterne elementer
 • Css
 • js

er dele som kan loades senere når der er tale om under folden. Her må og skal man helst lazyloade billeder og videoer. og man skal helst også dele css op sådan at det der reelt kun bruges under folden, loades senere.

ja det kan virke forvirrende

ja det er klart at det kan virke forvirrende når de samme typer elementer på en hjemmeside skal to forskellige ting.

men fx kan man ofte på fx billeder sætte en attribut for at lige netop det billede ikke bliver lazyloadet. Det kan du læse mere om i det plugin eller den metode du bruger til lazyload.

Det var lige et hurtigt tip fra min julekalender 🙂 God Jul

Årets julekalender

over under folden

Over folden / under folden

Hvorfor lige over / under foldenIndhold1 Hvorfor lige over / under folden2 Hvad er over folden og under folden?3 de typiske regler4 ja det kan virke forvirrende Der tales meget i min verden om over og under folden og det gør der af den simple årsag at det har positiv indflydelse på hastigheden og renderingstiden, … Læs mere

seo fejl find dem 1

Tekniske seo fejl kan findes

Det kan være svært at finde de tekniske seo fejl som der er på ens hjemmeside. Dagens tip er hvilke programmer og metoder jeg blandt andet benytter i kampen mod dårlig teknisk seo samt seo generelt på hjemmesider. Lad os starte med det øjet ser At sørge for at UX er godt, at CTR bliver … Læs mere

seo lex start din seo her

Nutidens SEO tips

Når man skal i gang med SEO kan det være svært at vide hvor man skal starte og hvad der er vigtigt og ikke helt så vigtigt. Hvad angår SEO har jeg selv været med i mange år, men jeg tyr alligevel til dette tip hver gang jeg lige skal have frisket op hvad der … Læs mere

julekalender kim tetzlaff tips

Årets Julekalender

Hastighedsoptimering Ordbogen

font optimering jul

Font optimering

Når man har med fonte at gøre, hvilket du med stor sandsynlighed har. Så har du sikkert også oplevet at hjemmesider som bruger mange fonte, også loader langsommere end en side der fx kun bruger system fonte. Det er ikke sjældent at jeg møder hjemmesider der har op imod 15 fonte installeret på hjemmesiden, og … Læs mere

Skriv en kommentar

Kim Tetzlaff ApS - Hastighed, SEO og Teknisk optimering

Målet er kvalitet

Det er mit mål at levere kvalitetsløsninger med høj fokus på hastighed og teknisk seo. Uanset om der er tale om små eller store løsninger, vil fokus altid være på hastighed og teknisk seo.