Er din hjemmeside også for langsom? Hurtigere hjemmeside fra 695,- ex moms

Hvad er broken links?

hvad er broken links

Synonymer: broken link, dødt link, tabt link, 404 link, 410 link, links til døde sider.

Et dødt link er kort fortalt et link som føre brugeren videre til en side som ikke findes mere, eller som returnerer en 404 eller en 410 side. Som i begge tilfælde også leder brugeren til en ikke eksisterende side. Du tænker sikkert.

Hvad er der så dårligt ved et broken link?

jo det er egentlig meget enkelt.

– Et broken link er jo et dødt link som fører brugeren, der klikker på linket, til en side som ikke eksisterer, der er derfor en risiko for at dine besøgende bliver irriteret hvis det sker i for stor stil på din hjemmeside. Og der er derfor risiko for en tabt bruger.

– Yderligere og ikke mindst, så smider du også link juice ud af vinduet, i og med du stadig linker til siden selvom den ikke findes. Det er ikke godt for din hjemmeside da den linkjuice kunne være brugt på noget andet.

– Det ses samtidig også som værende uprofessionelt både af brugere men i høj grad også af søgemaskiner. Ser Google at det sker i stor stil, risikerer man at hjemmesiden bliver set som værende af dårlig kvalitet, pga. manglende vedligeholdelse fra webmasters side.

Find broken links / Døde links hurtigt og nemt

Hvordan søger man så for at hjemmesiden ikke har broken links/døde links? Der findes forskellige metoder, til at finde ødelagte links på hjemmesiden. En af dem er at bruge værktøjer til at skanne hjemmesiden for døde links. Der findes flere værktøjer på markedet hvor af de fleste er gratis. Fx et værktøj som Xenu´s Link Sleuth, i daglig tale bare xenu.

 

En anden løsning, som de fleste nok bør gå med, er at indbygge dette i selve hjemmesidesystemet. Det kan fx være som ved WordPress hvor der findes pluginet broken link checker, men vær obs på at det tager ressourcer og gør derfor hjemmesiden langsommere.

Skriv en kommentar

Kim Tetzlaff ApS - Hastighed, SEO og Teknisk optimering

Målet er kvalitet

Det er mit mål at levere kvalitetsløsninger med høj fokus på hastighed og teknisk seo. Uanset om der er tale om små eller store løsninger, vil fokus altid være på hastighed og teknisk seo.