WordPress SEO Plugins – Søgemaskineoptimering af wordpress

Der er egentlig ikke den store forskel på at udføre SEO på en WordPress hjemmeside, i forhold til at lave SEO på en hvilken som helst anden hjemmeside. Der hvor den største forskel ligger, er i de plugins der bør være installeret i WP, for at WordPress bliver så søgemaskinevenlig som muligt.

Der er mange forskellige plugins til søgemaskineoptimering (SEO) af WordPress-hjemmesider. Disse plugins hjælper med at forbedre synligheden af din hjemmeside i søgemaskiner som Google. Her er nogle af de mest populære WordPress SEO-plugins.

wordpress seo plugins

SEO i WordPress

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, WordPress er et af de bedste Open Source CMS systemer på markedet, når vi snakker SEO og SEO venlighed, Men det har alligevel lang vej fra sit SEO udgangspunkt til at blive næsten perfekt, og jeg mener kun næsten perfekt, for der findes nemlig ikke plugins til det hele.

Jeg vil her fortælle lidt om de SEO plugins jeg typisk ville bruge i en WordPress løsning, for at den bliver mere SEO venlig. Og for at du som WordPress ejer får de muligheder du bør have. Vi alle vil jo gerne have bedre placeringer på Google ik?

Jeg vil ikke komme ind på hvordan de forskellige plugins bruges, men i stedet bare give dig en liste og en lille beskrivelse af hvert WordPress plugin.

Hvad er wordpress Plugins?

WordPress plugin, er en udvidelse til wordpress eller en udvidelse til andre plugins. Det skaber yderligere muligheder og funktioner på din hjemmeside. Der findes tusindvis af wordpress plugins, og mange kan man ikke leve uden.

https://wordpress.org/plugins/

WordPress SEO plugins

Der findes et hav af plugins til brug i en WP løsning, og jeg mener virkelig et hav. Og det gør det jo lidt sværere at finde de rette plugins til formålet. Men se her under har jeg listet de plugins jeg mener man bør bruge i sin WP løsning.

WordPress SEO

Dette plugin forbedre både den tekniske SEO samt giver dig mange muligheder for bedre SEO. Det hjælper dig blandt andet til at skrive bedre indlæg, bedre titles, bedre descriptions og yderligere fjerner det en masse dobbelt indhold, optimere dit RSS feed, giver dig XML sitemaps og meget mere. Dette WordPress plugin kan så utrolig meget og retter så mange fejl at det ikke kan undværes hvis man gerne vil have bedre placeringer på Google og andre søgemaskiner.

Link: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

Gode alternativer:

  1. All in One SEO Pack: Dette plugin er en anden populær mulighed til WordPress SEO. Det hjælper med at optimere titler, metabeskrivelser, URL-strukturer og søgeordsoptimering. Det inkluderer også avancerede funktioner som XML-sitemaps og Social Meta.
  2. Rank Math: Dette SEO-plugin er blevet meget populært på grund af sin brugervenlighed og avancerede funktioner. Det hjælper med at optimere titler, metabeskrivelser, URL-strukturer og indeksering. Det har også funktioner som Schema Markup, 404 overvågning og XML-sitemap.
  3. SEOPress: Dette er et kraftfuldt og brugervenligt SEO-plugin til WordPress. Det hjælper med at optimere titler, metabeskrivelser, URL-strukturer og søgeordsanalyse. Det inkluderer også funktioner som XML-sitemaps, social deling og indeksering.
  4. The SEO Framework: Dette plugin fokuserer på at levere en enkel og hurtig SEO-løsning til WordPress-hjemmesider. Det hjælper med titler, metabeskrivelser, XML-sitemaps og indeksering. Det har også en række avancerede funktioner, herunder Schema Markup og Open Graph support.

W3 Total Cache

Du kan ikke leve uden dette plugin, det er efter min mening det bedste plugin til optimering af WordPress hastighed, og det har så mange muligheder for optimering af hastigheden. Skal du have en hurtigere hjemmeside, og det skal du, så er det W3 Total Cache du skal bruge. Det er lidt sværere at opsætte end andre plugins på markedet, men selvom du skulle få brug for professionel hjælp til opsætningen, så kan det betale sig. WordPress løsninger har det nemlig med at blive langsommere og langsommere, især i dag hvor temaer og plugins kan så mange ting, også ting som vi reelt ikke bruger.

Link: https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/

Godt alternativ: WP Rocket – Du finder en guide til WP rocket her

Redirection

Redirection er et plugin til at omdirigere brugere udefra til andre nye sider. Man bruger det tit når man gerne vil lave ny urlstruktur eller bare flytter et indlæg eller en side fra et sted til et andet. Det gode ved dette plugin er at det har taget nogle af de gode elementer fra et ældre plugin som hed 404 redirected, og bruger dette. fx er det muligt at matche urler og henvisningsurler, og redirecte basseret på netop det. hvilket vil sige man fx kan sige at alle forespørgsler som indeholder ordet hastighed og hurtig, skal omdirigeres til en anden side. Det kan dog være svært at bruge de avancerede funktioner uden at kunne regex, men her kan du lære lidt om netop det.

Link: https://wordpress.org/plugins/redirection/

Google Analytics

Uden data, duer din SEO ikke, så det er meget vigtigt at du får opsat dette Analytics plugin, så du kan begynde at se på hvor brugerne kommer fra, hvad de ser på, hvordan de bruger din hjemmeside og meget mere. Du kender sikkert allerede Google Analytics, hvis ikke er det aldrig for sent at begynde at bruge det. Det er gratis og kan så utroligt mange ting.

Link: https://wordpress.org/extend/plugins/google-analytics-for-wordpress/

Broken link Checker

Døde links i WordPress eller hvilken som helst anden hjemmeside, er absolut noget som du ikke bør have, ikke nok med at døde links er dårligt for brugervenligheden, så ses det også af Google som værende dårlig Webmaster ånd. Dette plugin tjekker din hjemmeside for døde links, og du får muligheden for at rette linksne direkte i pluginet.

Link: https://wordpress.org/plugins/broken-link-checker/

Better Search Replace

Better search replace til WordPress, giver dig muligheden for at søge efter og erstatte indhold i din WordPress løsning. Det er ikke fordi man bruger det så meget igen, for du laver naturligvis ikke så meget om på din hjemmeside, men nogen gange er det alligevel en god ting, hvis man ændre noget som fx døde links der findes på flere sider, eller du flytter en side som der linkes internt til fra flere sider. Så kan du lave en søg og erstat og ændre det på hele siden, frem for at skulle gøre det side for side. Det kan også være at du har lavet en designændring som kræver at du ændre en klasse, eller andet. Du sparer dermed en masse tid.

Man kan sagtens leve uden søg og erstat pluginet, men det gør bare arbejdet med siden lidt hurtigere i nogen tilfælde.

Link: https://wordpress.org/plugins/better-search-replace/

All In One Schema.org Rich Snippets eller Selvbyg

Er et plugin til at lave rich snippets, dette er data pakket ind så Google og andre maskiner forstår indholdet lidt bedre, men også så Google og andre maskiner forstår og kan se at her er fx en adresse, her er der et telefonnummer, her er der en madopskrift, her er der et indlæg, en begivenhed eller måske en video, produkt etc. Alt sammen med til at gøre så Google forstår hvad der er hvad på din hjemmeside og dine enkelte sider. og tit bringer dette noget med i godteposen. se fx her hvor madbanditten.dk og sunderekost.dk har opskrifter:

rich-snippets-example-recipe

De er forskellige og fylder mere i et søgeresultat end et helt normalt tekstresultat.

Jeg vil ikke her komme så meget mere ind på hvad det er og kan, men det er bestemt en ting du bør læse om, og gøre noget ved, da det uden tvivl kan skabe en noget højere synlighed på Google. Og en ting er sikkert, der er ikke så mange endnu der bruger dem, og gør noget ud af at bruge dem. Så kan du være først på dit marked, eller bare nogen af de første, ja så vil du få så mange flere besøgende på din hjemmeside.

Link: https://wordpress.org/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/

Læs mere om rich snippets her:

Sociale medier

Giv dine brugere muligheden for at like de enkelte sider på facebook, dele dem på twitter, og dele dem på Google+. Der findes et hav af plugins til dette formål, og det er en smagssag hvilket et man vælger, samt hvilke yderligere funktioner man gerne vil have. Men en ting er sikkert, at blive delt på de sociale medier, giver både flere besøgende i form af at delingerne bliver klikket på, men også i form af at søgemaskiner som Google, kan se du bliver delt, og dermed vil du på et tidspunkt også få bedre placeringer på baggrund af dette. Sociale delinger og social snak om din virksomhed/blog/hjemmeside har en positiv indflydelse på dine rankings på Google.

Jeg personligt kan godt li den mulighed som shareaholic.com giver mig, da den giver muligheden for at brugeren kan dele på et hvilket som helst socialt medie, yderligere relaterede indlæg og sider, følg knapper, pinterest på billeder og meget mere.

Link til plugin: https://wordpress.org/plugins/shareaholic/

Men samtidig er det også vigtigt at du giver muligheden for at dine brugere kan følge dig på de medier som du selv bruger. Dette kan meget simpelt bare være link direkte til din facebook side, selvom det jo altid er bedst at give muligheden for at følge, med det samme på dit eget website.

Her her kan man også meget simpelt, gå til de medier som man er medlem af, og hente det stykke kode man skal indsætte for at få denne mulighed nemt og bekvemt.

Konklussion på WordPress SEO plugins

Der findes helt sikkert mange flere plugins som man kan tage brug af alt efter hvilken type hjemmeside man har, hvilken branche mm. Fx kan det i mange tilfælde være en god ide med et “related blog post” plugin, da det er godt for den interne linkbuilding, og relevant intern linkbuilding hjælper jo med til at forbedre hjemmesidens SEO.

Minimer brugen af plugins, ikke kun fordi det kan gøre administrationen mindre overskuelig, og det er jo ikke godt for noget, da man så har en tendens til at springe over. Men samtidig gør mange plugins også det at selve WordPress løsningen bliver langsommere. hvilket ikke er positivt for placeringerne.

Hjælp det virker ikke

Har du problemer med at få det til at virke, skal du ikke tøve med at kontakte mig

4 kommentarer til “WordPress SEO plugins”

  1. Hej Kim

    Tak for nogle gode SEO tips.

    Har du mulighed for at opdatere dette gamle blogindlæg med eventuelt flere eller nye tips og plugins.

    Svar
  2. Helt enig med W3 Total Cache, da det også indeholder minify. Jeg har prøvet en del minify plugins og faktisk oplevet en masse som decideret ikke virker. Derfor anbefaler jeg også helt klart W3 Total Cache.

    /Martin Sølberg

    Svar
    • Der er masser der ude som virker, også W3 Total Cache fejler, især når der er tale om auto minify. Men W3 Total Cache er god fordi man kan gøre det manuelt, og ned i detaljen (selvfølgelig ikke alle aspekter, men de fleste).

      Svar

Skriv en kommentar

Kategorier og tags på dette indlæg

, ,

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse