Hastighedsekspert med mere end 25 års erfaring
Er din hjemmeside også for langsom? Hurtigere hjemmeside fra 695,- ex moms

Hvilken skærmopløsning er bedst at designe til?

skaermoploesning

Synonymer: opløsning, skærmstørrelse, bedste opløsning, Hvor bredt skal man designe?

hvad er en skærmopløsning?

En skærmopløsning eller en skærmstørrelse, angiver det antal pixels en skærm er sat til, både vertikalt og horisontalt. Dette kan fx være 1024×768, 1280×800 etc. jo højere opløsningen er, altså jo flere pixels, jo mindre i størrelse ser tekst, billeder, ikoner og meget andet også ud. Men samtidig bliver arbejdsområdet også større, hvilket fx er en fordel når man som KTJ-Media.dk arbejder med grafik.

Hvad skal man så designe til?

Når man skal designe en hjemmeside, kommer der tit det spørgsmål fra andre, Hvilken skærmstørrelse/skærmopløsning er den bedste at stile efter når man skal designe fx en CMS hjemmeside, eller bare designe til nettet.

Jo det smarteste er egentlig at kigge på statistikkerne, har du ikke adgang til dette, vil du her få nogle statistikker som du kan forholde dig til. Lad os kalde den “statistik for skærmopløsninger i Danmark”. Her vil man opdage at statistikken ser ud nogenlunde sådan (De 10 mest brugte skærmopløsninger lavet ud fra egne og FDIM.dk data):

768×1024 26,90%
320×568 17,54%
375×667 13,46%
360×640 9,33%
1366×768 8,65%
1280×800 7,13%
1440×900 4,84%
320×480 4,80%
1920×1080 4,76%
1600×900 2,60%

Det man dog altid skal have i mente, er hvilken målgruppe der er tale om, da forskellige målgrupper har større eller mindre skærmopløsninger. Fx køre rigtig mange webdesignere og grafisk designere med en høj opløsning, mens der hos den ældre borger tit bliver brugt en lav opløsning. Samtidig skal du også se på det produkt eller den ydelse du tilbyder, da fx en madblog typisk vil have højere hits via mobile enheder, end en grafisk virksomhed vil. Alene af den grund at brugerne af madbloggen, jo ikke står med en computer når de skal lave mad, eller købe ind til en ret.

Responsivt design

Selvom din hjemmeside i sidste ende skal være responsiv, er det alligevel en god ide at vælge en størrelse man vil designe i. Dette er fordi designet uden tvivl vil ændre sig fra skærm til skærm når det er responsivt, og derfor kan man jo lige så godt fra start, ramme flest brugere med det design man i udgangspunktet laver.

Test dit responsive design herunder, eller åben responsiv design testeren i nyt vindue:

kim tetzlaff

Om forfatteren

Se mere Kim Tetzlaff

Jeg har siden 1995 arbejdet med og haft stor fokus på Teknisk SEO og hastighed på hjemmesider. Jeg er programmør, nørd og stolt af det. Jeg bygger hjemmesider, hastighedsoptimere, ser på det SEO tekniske og det er mere end 25 års erfaring der ligger bag – Du er i gode hænder når jeg laver noget for dig 🙂

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse

over under folden

Over folden / under folden

Hvorfor lige over / under folden Der tales meget i min verden om over og under folden og det gør der af den simple årsag at det har positiv indflydelse på hastigheden og renderingstiden, hvis man husker at tage højde … Læs mere

htaccess indflydelse performance

Htaccess indflydelse på performance

De fleste hjemmesider i dag benytter sig af htaccess filer, hvilket der på sin vis ikke er noget i vejen for, så længe man holder det på et minimum og kun bruger det til at løse de specifikke ting, som man ikke kan løse på andre måder.

3 kommentarer til “Hvilken skærmopløsning er bedst at designe til?”

  1. Interessant læsning og viser meget godt nogle af udfordringerne med design, når der nu er så mange forskellige skærmopløsninger, der i virkeligheden bliver brugt…

    Rigtig fint med responsive design testeren.

    Svar

Skriv en kommentar

Kim Tetzlaff ApS - Hastighed, SEO og Teknisk optimering

Målet er kvalitet

Det er mit mål at levere kvalitetsløsninger med høj fokus på hastighed og teknisk seo. Uanset om der er tale om små eller store løsninger, vil fokus altid være på hastighed og teknisk seo.