Temavalg er noget af det sværeste

Der er ingen tvivl om at du skal bruge et tema, men hvilket?

Her fortæller jeg dig hvad det er jeg ser på når jeg vælger et tema, og samtidig også hvilke temaer jeg typisk går med i sidste ende.

godt tema vaelg det rette fra start

Når jeg skal vælge et tema til en kunde, eller til et af mine egne projekter, står jeg faktisk i samme situation som langt de fleste. Skal jeg gå med et der koster lidt, skal det være nemt at bruge, skal der være mange funktioner indbygget, skal det være med indbygget redigeringsværktøj og meget mere.

Det er dog sjældent jeg tænker over hvordan det tema jeg vælger ser ud, da man næsten altid kan få et site til at se ud som man gerne vil. Der er selvfølgelig yderkanter hvor det vil kræve meget arbejde 🙂

Men det jeg altid vender tilbage til når jeg skal vælge et tema er faktisk, at det helst skal være så simpelt opbygget som muligt, uden et redigeringsværktøj, uden alt for mange funktioner og meget andet. Simpelt simpelt simpelt.

Det gør jeg af den simple årsag, sitet bliver unægteligt hurtigere, der er allerede en indbygget editor i fx wordpress (Gutenberg) som er udmærket og faktisk kan en del allerede. Og ja den kan så udvides med nogle plugins.

Hvilket tema vælger jeg så typisk?

Jo jeg vælger typisk at gå med GeneratePress temaet. Det er et super tema, der kan ret meget hvis man lige lærer det at kende. Og så er det yderst hurtigt.

Jeg vælger typisk GeneratePress, fordi det selvom det virker utroligt simpelt, kan rigtig meget.

Man har mulighed for at styre designet, layout mm. via wordpress.

tilpasser

Man har også mulighed for at hooke sig på forskellige områder både i temaet, men også i wordpress.

elementer
GeneratePress Elements hvor man kan lave om på layout, hooke sig på forskellige områder, lave blokke med design og designe forskellige sidehoveder. Alt samme helt ned på den enkelte side, kategori, bruger mm.

Hvorfor man fx ikke behøver plugins som fx headers and footers. Man behøver reelt heller ikke yderligere kodning til at indsætte indhold forskellige steder på siden som går igen og meget mere.

Og det bedste af det hele, man kan også bruge både shortcodes og PHP direkte i GeneratePress Elements. Og man kan også lave sine egne områder som man kan hooke sig på via GeneratePress Elements.

Yderligere kan man deaktiverer elementer

på de enkelter sider, indlæg mm. Kan man deaktiverer forsellige elementer, lave layoutet forskelligt fra de andre sider/indlæg

Man kan fx deaktiverer menu, man kan fjerne sidebare, antallet af widgets i footeren mm.

Hvorfor den også er perfekt til at lave landingsider af forskellig art.

deaktiver elementer

Tag et kig på GeneratePress Før du skal finde dit næste tema

Hos Kim-Tetzlaff.dk, bruger jeg også GeneratePress til hjemmesiden, og bruger det faktisk i langt de fleste tilfælde hos mine kunder. Når jeg skal anbefale et tema, er det også GeneratePress der ryger ud af min mund, næsten hver gang. Det er bare et af de bedste temaer jeg har brugt gennem tiden.

Fik jeg sagt at det er super hurtigt?

Hvis ikke, temaet er i sig selv super hurtigt, meget lightweight og bruger man det tema som sit udgangspunkt, er det i hvert fald på ingen måder der man skal kigge hvis hjemmesiden bliver langsom.

kim tetzlaff

Om forfatteren

Se mere Kim Tetzlaff

Jeg har siden 1995 arbejdet med og haft stor fokus på Teknisk SEO og hastighed på hjemmesider. Jeg er programmør, nørd og stolt af det. Jeg bygger hjemmesider, hastighedsoptimere, ser på det SEO tekniske og det er mere end 25 års erfaring der ligger bag – Du er i gode hænder når jeg laver noget for dig 🙂

Skriv en kommentar

Måske du også vil læse disse indlæg

Ja, jeg har også skrevet andre indlæg som måske kunne have din interesse