Hastighedsoptimering

En langsom hjemmeside skader dine placeringer og dine konverteringer

Der er ikke noget værre end en hjemmeside der er langsom, man sidder og venter for til sidst at gå helt væk fra hjemmesiden. Med hastighedsoptimering kan du komme dette til livs, og vinde brugere fra dine konkurrenter og konverterer dem til kunder. Jeg er hastighedsekspert med mere end 23 år på bagen, jeg vil med 110% garanti kunne hjælpe din hjemmeside.

Højere placeringer

En hurtig hjemmeside skaber højere placeringer på søgemaskiner som Google.

Højere konvertering

Flere brugere konverterer til kunder, og du taber derfor færre penge

Højere CTR

Brugerne har en tindens til at klikke sig mere rundt på hurtigere hjemmesider

Bare 5 minutter mere

Undersøgelser viser at besøgstiden bliver længere når hjemmesiden er hurtig

Har du råd til at have en langsom hjemmeside?

Lad mig teste din hjemmesides hastighed helt gratis

Få foretaget en hastighedsanalyse af din hjemmeside, og få samtidig et uforpligtende tilbud på hastighedsoptimering.

Ekspert i hastighed på wordpress hjemmesider

Ikke nok med at jeg er ekspert i hastighedsoptimering på custom hjemmesider så er jeg også ekspert i hastighedsoptimering af wordpress hjemmesider. Jeg har optimeret 500+ wordpress hjemmesider og selv min egen hjemmeside er bygget på wordpress platformen. Vil du også have en hurtig wordpress hjemmeside ligesom alle mine andre kunder? Så kontakt mig i dag og få foretaget en analyse af din wordpress hjemmeside.

Langsom hjemmeside

I takt med at hjemmesider bliver mere og mere avancerede, og ikke mindst det at man har muligheden for at udbygge de forskellige systemer med plugins og moduler, så bliver hjemmesider langsommere og langsommere, det kan ikke undgås. Hvad enten du har en langsom wordpress hjemmeside, langsom drupal hjemmeside eller måske en custom hjemmeside der er langsom. Så vil jeg som hastighedsekspert kunne varetage at optimere din hjemmesides hastighed.

De fleste open Source hjemmesider lider under langsomme loadtider, og dårlig performance. Nogen gange er det fordi den der har opsat hjemmesiden, ikke selv ved hvad der er godt og dårligt. Andre gange er det fordi hjemmesiden ganske simpelt er alt for kompliceret og stor set i forhold til hvad der reelt er brug for. Dette er især tilfældet med wordpress hjemmesider.

For kunden er det tit nok at det virker som de har efterspurgt, men for mig, er det typisk ikke nok at det bare virker og dækker det kunden har efterspurgt. Det skal altid i mine øjne, laves så søgemaskinevenligt og hurtigt som muligt, med lav indflydelse på performance. Og det er netop fordi jeg vil have at det jeg udvikler også kan køre på så billige servere som muligt, så man ikke altid skal op i den store forkromede serverløsning for at kunne afvikle en forholdsvis simpel hjemmeside.

Hvad er hastighedsoptimering?

At hastighedsoptimere en hjemmeside, er det at man sørger for at hjemmesidens hastighed er så hurtigt som overhovedet muligt ude hos brugeren. Der findes forskellige tiltag som kan gøre hjemmesiden hurtigere, de fleste kræver dog at man har et vidst kendskab til serverindstillinger, programmering og komprimering af filer.

Hvorfor er det godt?

Det siger egentlig lidt sig selv, gør man en hjemmeside hurtigere, bliver oplevelsen hos brugeren også betydeligt bedre, du mister færre brugere og konverteringen bliver bedre. Yderligere har dette også indflydelse på hvor godt din hjemmeside er søgemaskineoptimeret både direkte og indirekte, da Google nu længe har kigget på hjemmesidens hastighed som en faktor der spiller en rolle.

Hastighedsoptimering med garanti

Jeg har hastighedsoptimeret i mere end 23 år nu, hvilket gør mig til lidt af en hastighedsekspert. jeg ved med sikkerhed at din hjemmeside kan blive hurtigere også selvom du har haft andre inde over for at optimere den. Derfor får du altid garanti som betyder at kan jeg ikke gøre din hjemmeside hurtigere, skal du ikke betale.

Lad mig analyserer din hjemmeside helt gratis

Få foretaget en hastighedsanalyse af din hjemmeside, og få samtidig et uforpligtende tilbud på hastighedsoptimering.

Kunder der har fået hastighedsoptimeret deres site

Ann-christine Hellerup Brandt

Kim Tetzlaff har hjulpet mig med at optimere hastigheden og trafikforbruget på min side valdemarsro.dk. Efter at Kim havde været inde over mit site blev forbruget skåret ned fra ca 300 GB til ca 50 GB om måneden, og hastigheden gik fra ca 7 sekunder til under 1 sekund, så opgaven blev løst til fuld tilfredsstillelse.

Det der ekstra, som gjorde at det var en stor fornøjelse at samarbejde med Kim er, at han er meget grundig og gavmild med sine forklaringer omkring hvad der skaber problemer, hvad jeg kan optimere og hvordan jeg kan gøre det. Altsammen i enkle og direkte formuleringer, som er lige til at gøre brug af.

Jeg kan varmt anbefale Kim Tetzlaff og det er bestemt heller ikke sidste gang jeg selv gør brug af hans ekspertise.

Peter Jakobsen – Trylleskolen.dk

Kim Tetzlaff har har optimeret min hjemmeside trylleskolen.dk så den blev omkring 9 sekunder hurtigere. Jeg er meget imponeret.

Det er en meget omfattende community-side med mange plugins, WP og BuddyPress og Kim løste opgaven perfekt.

Jeg har sjældent følt mig så tryg i hænderne på en programmør. Kim kan virkelig sit kram og meget mere. Han anbefales til alle som ikke lader sig nøje og har brug for en ekspert

John Nielsen – Nielco IT

Jeg har haft fornøjelsen af at benytte Kim Tetzlaff, KTJ-Media.dk, til mange opgaver vedrørende teknisk hastighedsoptimering af hjemmesider. Kim har løst opgaverne til perfektionisme og på et fagligt meget højt niveau.
Kim Tetzlaff er efter min vurdering, en af de absolut bedste i landet inden for hastighedsoptimering af websites. Jeg kan på det varmeste anbefale Kim Tetzlaff, og jeg vil ikke tøve med at benytte Kim igen, når et site virkelig skal fintunes.

John Nielsen
Nielco IT

Anbefalinger fra andre steder

Tips til hastighedsoptimering af hjemmesider

Komprimering af filer

Komprimering af filer, er en eller flere handlinger som gør filer mindre end de typisk er. Der er mange måder hvorpå man kan gøre netop det. Og der er selvfølgelig ting man bør se på først.

Komprimering af billeder

Billeder kan typisk blive komprimeret ret meget uden at miste deres kvalitet. Men før du begynder at komprimere billeder, vil det være en god ide at du finder ud af hvilken størrelse billederne skal bruges i. og derefter komprimere billederne korrekt.

Minificering og komprimering af html, serverside, css og javascript

At komprimere og minificere denne type filer hjælper på mange fronter. minificere man fx serversidefiler, vil serveren arbejde hurtigere med at generere HTML koden. og minificere og komprimere man html, css og javascriptfiler, vil de fylde mindre, og blive hentet hurtigere. Måden er blandt andet  at fjerne unødig Whitespace, linjeskift og kommentarer i programmeringskoden både CSS, serverside, HTML og JS.

Til sidst

Når du har gjort ovenstående, kan du lade serveren komprimere html, css og js filer.

Hvad kan man opnå?

Jo, reelt kan man opnå ret meget ved at gøre det, og faktisk gå hele vejen. Nogen gange ender man ud i at kode bliver lettere ulæselig, men det er noget man må tage med efter min mening. Jeg har oplevet en reduktion i det antal KB en bruger henter ned, på op imod 80%. Så det er bestemt værd at tage med.

Jo færre filer jo bedre

Hjemmesider i dag bruger grafik som aldrig før, og med systemer som wordpress, drupal mf. der alle bruger plugins til at løfte design og muligheder. Bliver der også lavet endnu flere css og javascript filer som brugeren skal hente.

Browsere kan kun hente et bestemt antal filer på en gang. Derfor er det endnu mere vigtigt at vi sørger for at brugeren skal hente så få filer som muligt, og dette gøres med forskellige metoder.

Sammenlægning af filer

Sammenlægning af filer, kan også gøre en meget stor forskel, har man fx 10 CSS filer kan man med fordel putte dem i 1 fil. Brugeren skal derfor kun hente 1 CSS fil frem for 10 CSS filer. Det samme gælder Javascript filer. Men husk altid at teste, da det at sammenlægge filer, kan gøre at filstørrelsen bliver så stor, at der vil være ventetid på at få hentet filen og fortolket den.

Sprites (Sammenlægning af grafikfiler)

I stedet for at have mange enkeltstående grafikfiler, som brugeren skal hente, kan man  sammenlægge grafikker og ikoner til 1-2 filer.

Lazy load

At lazyloade er i grunden det at man kun henter det brugeren har brug for at hente, når de har brug for det. Man taler typisk om denne metode i forbindelse med billeder, men hvad de færeste ved, så kan det også bruges i forbindelse med video, iframes, javascript, css mm.

Spred filer over flere domæner (CDN)

Hvis man har en masse statiske filer såsom billeder, javascript, css og andre statiske filer, vil det være en god ide at lægge disse på separate domæner (max 2) som er forskellig fra hoveddomænet.

Grunden er at browsere som standard kun kan hente 2-4 filer af gangen fra et domæne. Har man fx 30 filer i alt som skal hentes for at hjemmesiden kan blive set, og man samtidig spreder filerne ud over i alt 3 domæner inkl. hoveddomænet, betyder dette at man teknisk set kan reducere downloadtiden med ca. 2/3.

Og det er her en CDN løsning kommer ind i billedet. Vi benytter os af Cloudflare i rigtig mange tilfælde, og hvis ikke bruger vi dem bare som en gratis DNS host.

Cloudflare har mange muligheder for både sikring af sit website, samt hastighed på hjemmesider.

Hvad er en CDN?

CDN står for Content Delivery Network, og er en server lavet specifikt til at levere filer. Typisk er dette en Nginx server, som er kendt for at være hurtig på aftrækkeren, især når der er tale om statiske filer. Det gode ved de fleste netværk, er at de har servere rundt om i verdenen, hvilket betyder sidder du i DK, og ser på kim-tetzlaff.dk, så vil du få filerne fra den server der står nærmest dig. Sidder du i USA, så får du også filerne fra den nærmeste server. Derfor vil leveringen af filer være hurtig, næsten uanset hvor i verden du befinder dig.

Minimer brugen af inline css og javascript

Brugen af inline css og javascript gør så der kommer en hel del mere kode i html dokumentet end hvis disse lå i seperate filer. Yderligere hvis denne kode kommer i deres egne filer, er der også mulighed for at de forskellige browsere gemmer en kopi i cachen, hvilket vil sige at næste gang brugeren så kommer forbi, behøver de ikke hente de filer igen. Så der er kun gode grunde til at gøre det.

Vil man gerne have javascript eller css kode i dokumentet, skal man i stedet indsætte dette imellem head taggene. det kan der også være en fordel i, hvis man fx gerne vil optimere på renderingstiden.

Optimer database og kald

At optimere databasen er ikke så nemt som man skulle tro, det handler både om indstillinger, men også databaseplacering og opsætning af tabeller og indexes. gør man det på den rette måde, kan man få de allerede eksisterende kald til databasen, til at køre noget hurtigere, hvilket overordnet optimere både performance og loadtider.

Optimering og minimering af kald til databasen

En ting er at optimere databasen, en anden er at optimere de flere hundrede kald/læsninger som en hjemmeside typisk foretager når du besøger en side på en hjemmeside. Det man typisk gør er at se på om de eksisterende læsninger kan optimeres på den ene eller den anden måde, der er nemlig flere måder at opnå de samme resultater på, og rigtig tit ser jeg at man kan fjerne rigtig meget støj ved at optimere disse læsninger i databasen. Yderligere vil det være en rigtig god ide hvis man minimere antallet af kald, især dem hvor resultatet kun ændre sig i ny og næ. Der er jo ikke nogen grund til at gå til databasen for så at læse det samme hver gang en bruger kommer forbi. Dette kaldes database caching.

Brug AJAX hvor det er meget dynamisk

Det kan være en rigtig god ide at benytte sig af AJAX på steder hvor der er høj dynamik, altså ved ting som skal opdateres instant, eller som skifter fra bruger til bruger. Dette gør nemlig at man så ud over det kan bruge html caching på sin side, som reelt gør det at der skabes en statisk HTML fil som indlæses i stedet for at hele database og PHP møllen bliver sat igang.
Bruger man ikke AJAX, vil det fx være svært at benytte sig af html caching på shops, og højt dynamiske sider..

Døde filer skal undgås

Døde filer er med til at gøre så loadtiden bliver længere, netop fordi browseren prøver at se om der findes noget, og yderligere fordi det aktivere typisk PHP og database læsning på grund af custom 404 sider som langt de fleste i dag bruger.

Brug CSS og fonte i stedet for grafik

Ja det kan bestemt betale sig at se lidt dybere på hvad der er muligt med fx CSS, for det er muligt at gøre rigtig meget i dag. I sidste ende er det dog et spørgsmål om hvor kompatibel man vil være med ældre browsere, min personlige holdning er hvorfor lave skygge, gradienter mm med grafik når man kan gøre det med CSS.

Optimer renderingstiden

Renderingstid er den tid det tager for en browser at fortolke og vise brugeren indholdet på hjemmesiden. Denne skal selvfølgelig være så lav som muligt, da det kan være en stor faktor når der måles på hastigheden. Jo højere renderingstid, jo længere tager det før browseren viser selve indholdet.

Hvad kan være med til at skabe en højere renderingstid?

Jo, renderingstiden bliver forhøjet af blandt andet blokkerende javascript og css filer, der lige skal hentes ned, før siden kan blive fortolket. Det kan også være billeder, video og iframes der forlænger renderingstiden.

Hvad skal man gøre for at gøre renderingstiden lavere?

Kort sagt, skal man loade css og javascript asynkront, og indsætte den CSS der er brug for mellem head tagget, for at browseren kan rendere hjemmesiden pænt.

Målet er kvalitet

Det er mit mål at levere kvalitetsløsninger med høj fokus på hastighed og teknisk seo. Uanset om der er tale om små eller store løsninger, vil fokus altid være på hastighed og teknisk seo.